یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
جلسه طلاب بیرجند

حوزه/ مسئول مرکز ملی اسناد و کتابخانه مجلس شورای اسلامی با اشاره به سه مأموریت سازمان روحانیت، تصریح کرد: «فهم دین»، «ترویج دین»، «اقامه هنجارهای دینی»، سه مأموریتی است که سازمان روحانیت بر عهده داشته و فقط با انجام آن موفق خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین سید علی عماد در جلسه طلاب و فضلای بیرجندی مقیم قم که جمعه، هفتم دی ماه برگزار شد، ضمن تسلیت رحلت آیت الله هاشمی شاهرودی، اظهار داشت: ایشان فقیهی نواندیش، نوگرا و آشنای به زمان بوده که متأسفانه از وجود ایشان بی نصیب شده ایم.

وی در ادامه به توصیه امام حسن عسکری(ع) به شیعیان اشاره کرد و ابراز داشت: حضرت فرمودند: «أُوصِيكُمْ بِتَقْوَى اَللَّهِ وَ اَلْوَرَعِ فِي دِينِكُمْ وَ اَلاِجْتِهَادِ لِلَّهِ وَ صِدْقِ اَلْحَدِيثِ وَ أَدَاءِ اَلْأَمَانَةِ إِلَى مَنِ اِئْتَمَنَكُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فَاجِرٍ وَ طُولِ اَلسُّجُودِ وَ حُسْنِ اَلْجِوَارِ فَبِهَذَا جَاءَ مُحَمَّدٌ ص صَلُّوا فِي عَشَائِرِهِمْ وَ اِشْهَدُوا جَنَائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضَاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ فَإِنَّ اَلرَّجُلَ مِنْكُمْ إِذَا وَرِعَ فِي دِينِهِ وَ صَدَقَ فِي حَدِيثِهِ وَ أَدَّى اَلْأَمَانَةَ وَ حَسَّنَ خُلُقَهُ مَعَ اَلنَّاسِ قِيلَ هَذَا شِيعِيٌّ فَيَسُرُّنِي ذَلِكَ اِتَّقُوا اَللَّهَ وَ كُونُوا زَيْناً وَ لاَ تَكُونُوا شَيْناً جُرُّوا إِلَيْنَا كُلَّ مَوَدَّةٍ وَ اِدْفَعُوا عَنَّا كُلَّ قَبِيحٍ فَإِنَّهُ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ حُسْنٍ فَنَحْنُ أَهْلُهُ وَ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ سُوءٍ فَمَا نَحْنُ كَذَلِكَ لَنَا حَقٌّ فِي كِتَابِ اَللَّهِ وَ قَرَابَةٌ مِنْ رَسُولِ اَللَّهِ وَ تَطْهِيرٌ مِنَ اَللَّهِ لاَ يَدَّعِيهِ أَحَدٌ غَيْرُنَا إِلاَّ كَذَّابٌ أَكْثِرُوا ذِكْرَ اَللَّهِ وَ ذِكْرَ اَلْمَوْتِ وَ تِلاَوَةَ اَلْقُرْآنِ وَ اَلصَّلاَةَ عَلَى اَلنَّبِيِّ ص فَإِنَّ اَلصَّلاَةَ عَلَى رَسُولِ اَللَّهِ عَشْرُ حَسَنَاتٍ اِحْفَظُوا مَا وَصَّيْتُكُمْ بِهِ وَ أَسْتَوْدِعُكُمُ اَللَّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَيْكُمُ اَلسَّلاَمَ/ شما را سفارش مي كنم به: رعايت تقواي الهي، پيشه كردن پارسايي در دين خود، كوشش بسيار براي خدا، راستگويي، امانت پردازي به كسي كه چيزي به شما سپرده خواه نيكوكار باشد و خواه بدكار، انجام سجده هاي طولاني و خوش همسايگي كه محمد صلي الله عليه و آله بدين روش آمده؛ باز هم سفارش مي كنم به اينكه: در ميان قبيله و عشيره هايشان نماز گزاريد، در تشييع جنازه هايشان حضور يابيد، از بيمارانشان عيادت نماييد و حقوقشان را بپردازيد؛ زيرا هر يك از شما كه در دينش پارسا و در گفتارش راستگو باشد و امانت مردم را بپردازد و با آنان خوش اخلاقي نمايد، در اين صورت گويند: اين يك شيعه است من از شنيدن آن جمله شادمان مي شوم. از خدا پروا نماييد و زينت و مايه سرافرازي ما باشيد نه مايه زشتي و سرافكندگي، همه دوستي را به سوي ما بكشانيد و هر زشتي را از ما دور نماييد؛ زيرا هر خوبي كه در حق ما گفته آيد ما شايستگي آن را داريم و هر بدي كه درباره ما بر زبان آيد ما چنان نيستم. ما را در كتاب خدا حقي است و با رسول خدا صلي الله عليه و آله خويشاوندي است و خداوند ما را پاك شمرده و هيچ كس غير از ما نمي تواند ادعاي چنين مقامي را نمايد مگر اينكه دروغ پرداز باشد. بسيار ياد خدا و ياد مرگ نماييد و بسيار به تلاوت قرآن پردازيد و صلوات بر پيامبر صلي الله عليه و آله فرستيد؛ زيرا صلوات بر رسول خدا صلي الله عليه و آله ده حسنه دارد. آنچه را به شما سفارش كردم در حفظ آن بكوشيد، شما را به خدا مي سپارم و به شما درود مي گويم».

مسئول مرکز استعدادهای برتر و امور نخبگان حوزه خاطرنشان ساخت: هر انسان حقیقی یا حقوقی که قدر خود را بداند، مورد مغفرت و رحمت خدا قرار خواهد گرفت؛ به هر مقدار که قدر خود را بدانیم، به همان مقدار مورد رحمت قرار می گیریم.

مسئول مرکز ملی اسناد و کتابخانه مجلس شورای اسلامی با اشاره به سه مأموریت سازمان روحانیت، تصریح کرد: «فهم دین»، «ترویج دین»، «اقامه هنجارهای دینی»، سه مأموریتی است که سازمان روحانیت بر عهده داشته و فقط با انجام آن موفق خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین عماد با اشاره به ویژگی های فهم دین، بیان داشت: فهم دین باید روش مند، روزآمد و استاندارد باشد تا بتواند نیاز جامعه امروز را برطرف نمایند .

وی اظهار داشت: نشر، تبلیغ و تبیین دین برای مردم از دیگر وظایف روحانیت است که اخلاق، حکمت، بلاغت، فصاحت و زمان شناسی در آن ضرورت دارد.

مسئول مرکز استعدادهای برتر و امور نخبگان حوزه ابراز داشت: عنصر زمان شناسی و شناخت ترفندهای اجتماعی از مباحث ضروری برای طلاب و فضلاست تا بتوانند در راه خود موفق شوند.

مسئول مرکز ملی اسناد و کتابخانه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان ساخت: اگر می خواهیم به نشر دین بپردازیم، باید با زمان شناسی در این مسیر حرکت کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین عماد تصریح کرد: روحانیت پس از انقلاب مسئولیت پیدا کرده تا گزاره ها، هنجارها و اصول دین را در جامعه محقق نماید و این مأموریتی است که بر عهده ماست و باید انجام دهیم.

مسئول مرکز استعدادهای برتر و امور نخبگان حوزه بیان داشت: تولید دانش فیزیک، شیمی و نشر بسیاری از هنجاری جامعه شناسی و روانشناسی در اولویت یک حوزه های علمیه نیست؛ اما حداقل عرضه معارف، اعتقادات، اخلاق و فقه دین بر عهده ماست.

مسئول مرکز ملی اسناد و کتابخانه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز باید این سوال را از خود بپرسیم که سهم جامعه روحانیت خراسان جنوبی از تولید و عرضه مباحث دینی به چه مقدار است؟ امروز سهم دانشگاه بیرجند در تولید دانش شیمی رتبه 600 در میان تمام دانشگاه های جهان است که رتبه بالایی است؛ اما باید به این جواب هم برسیم که سهم حوزه بیرجند در تولید دانش دینی در میان حوزه های علمیه چه مقدار است؟ نقشه و برنامه ما چیست؟ آیا می خواهیم به جایی برسیم؟

حجت الاسلام والمسلمین عماد ابراز داشت: بیرجند از گذشته بزرگانی داشته است که شهره خاص و عام بوده و ما باید راه آنان را ادامه دهیم.

 

همچنین حجت الاسلام دهقانی، نماینده طلاب و فضلای بیرجندی مقیم قم نیز در این جلسه به برخی از فعالیت ها اشاره کرد و گفت: شورای تصمیم گیری استانی متشکل از 4 نماینده طلاب استان و 5 نفر از مسئولین داخل استان راه اندازی شد که نسبت به برخی مباحث حوزوی تصمیم گیری هایی داشته باشند.

وی اظهار داشت: راه اندازی سامانه جامع تبلیغی نیز از دیگر فعالیت ها بوده که نهادهای گوناگون اعزام مبلغ در آن حضور داشته تا موازی کاری های تبلیغی کنار گذاشته شود؛ اما متأسفانه تا به امروز خروجی مناسبی نداشته است.

نماینده طلاب و فضلای بیرجندی مقیم قم ابراز داشت: راه اندازی سامانه اعزام مبلغ حوزوی نیز با همکاری سازمان اوقاف و مرکز مدیریت حوزه استان خراسان جنوبی نیز از دیگر پیگیری ها بوده که به تازگی راه افتاده؛ اما هنوز تا حد مطلوب فاصله دارد.

حجت الاسلام دهقانی خاطرنشان ساخت: پیگیری وضعیت طلابی که احیانا دچار مشکلی بوده یا تازه ازدواج کردند نیز از دیگر برنامه ریزی ها بوده که با هماهنگی با حجت الاسلام والمسلمین عبادی، نماینده ولی فقیه استان انجام شده و ماهانه مبلغ دو میلیون تومان به حساب نمایندگان طلاب واریز می شود تا بتوانیم در خدمت طلاب عزیز باشیم.

وی تصریح کرد: طرح بورسیه طلاب نیز از دیگر برنامه ریزی ها بوده تا طلاب خوش استعداد را از استان به قم آورده و پس از تکمیل مباحث تحصیلی و پژوهشی مجددا به استان برگردد تا بتواند خدمت نماید که در این راستا با آیت الله العظمی مکارم شیرازی و آیت الله مروی هماهنگی های مناسبی صورت پذیرفته است.

نماینده طلاب و فضلای بیرجندی مقیم قم بیان داشت: از دیگر برنامه ها، برگزاری اردوی علمی-مهارتی در تابستان امسال بوده که برای طلاب عزیز برگزار شده است.

حجت الاسلام دهقانی اظهار داشت: هماهنگی های مناسبی هم برای حضور مُدرس خارج در تابستان سال بعد در بیرجند صورت پذیرفته که فرصت مناسبی برای طلاب داخل استان می باشد.

حجت الاسلام بارانی، نماینده طلاب و فضلای بیرجندی مقیم قم نیز در این جلسه ضمن خیرمقدم به حجت الاسلام والمسلمین عماد، مسئول مرکز استعدادهای برتر و امور نخبگان حوزه گفت: منطقه بیرجند از مناطق محروم به حساب نمی آمد و با پیگیری های حجت الاسلام والمسلمین عماد بود که توانستیم منطقه محروم بودن بیرجند را در شورای عالی به تأیید رسانده تا طلاب بیرجندی بتوانند بهتر در شهرک مهدیه ثبت نام داشته باشند.

وی اظهار داشت: صندوق قرض الحسنه طلاب بیرجند نیز از گذشته راه اندازی شده تا طلاب و فضلایی که نیازمند به برخی از وام ها هستند، بتوانند از این ظرفیت ها استفاده نمایند.

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha